LaRouche Keramiekprijs

Tijdens de markt werd ook weer de ‘LAROUCHE-KERAMIEKPRIJS’, groot €1000, -, uitgeloofd. Deze prijs is een ode en herinnering aan oud medewerker Jan Crins, bijgenaamd Larouche en wordt uitgeloofd aan de keramist die een bepaald thema het beste en meest origineel uitwerkt. Voor dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het thema: "Ceramic Olympics". 
De werken voor deze prijs kunnen zondagochtend vóór aanvang van de markt in de expositietent op het marktterrein worden afgegeven. Tijdens de marktdagen is deze expositietent voor het publiek geopend. Op zondagavond wordt de winnaar bekendgemaakt. Druk hier om het reglement te bekijken. 

Annie Peaker: trotse winnares ‘LAROUCHE-KERAMIEKPRIJS 2018’!

In 2018 was het thema “Eureka” en blijkbaar werden vele keramisten hierdoor geïnspireerd want het werd voor de jury een zware opgave een winnaar uit te kiezen. Uiteindelijk ging de Engelse keramiste Annie Peaker met de eer strijken. Juryvoorzitter Frits v.d. Zweep loofde de originaliteit en de puntgave uitvoering van haar winnend object: een hond die zijn eureka-moment ervoer met de vondst van een vette kluif onder uit een overvol vuilnisvat met schroot en rommel. Een vondst die voor hem ongetwijfeld veel belangrijker was dan de wetten van Archimedes, Huijgens’ optische hoogstandjes of de Maagdenburger halve bollen.