Welkom bij Internationale Keramiekmarkt Swalmen

Welkom bij de Internationale Keramiekmarkt Swalmen, een tweejaarlijks evenement dat plaatsvindt op het terrein van Zwembad de Bosberg, altijd op 1e en 2e Pinksterdag. Ons verhaal begon meer dan drie decennia geleden, toen een gepassioneerde groep keramiekliefhebbers zich verenigde met een gemeenschappelijk doel: het promoten en verkopen van hoogwaardig fijnkeramiek in al zijn prachtige diversiteit aan een breed publiek, door het werk van internationaal gerenommeerde keramisten te presenteren.

Onze kunstenaars komen uit diverse hoeken van Europa, waaronder Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Benelux, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Scandinaviƫ, Polen, Tsjechiƫ en Litouwen.

Kwaliteit en professionaliteit

Bij de organisatie van de Internationale Keramiekmarkt Swalmen staan kwaliteit en professionaliteit voorop. Elk jaar selecteren we zorgvuldig bijna 100 keramisten uit een indrukwekkende pool van meer dan 300 aanmeldingen. Deze selectie is gebaseerd op strenge criteria zoals kwaliteit, originaliteit, variatie en vernieuwing. Onze keramisten zijn professionals in hun vakgebied, en de verkoop van hun kunstwerken is een belangrijk aspect van ons evenement.


Nieuw bestuur

De Internationale Keramiekmarkt Swalmen wordt sinds 2023 door een nieuw bestuur georganiseerd. Met warmte en waardering willen we het voormalige bestuur van de Internationale Keramiekmarkt Swalmen bedanken. Maar liefst 33 jaar (en 17 edities) hebben zij deze markt met professionaliteit en toewijding geleid, hun betrokkenheid, enorme kennis en vele mooie momenten hebben het hart van dit evenement gevormd. Hun kennis en ervaring zijn onschatbaar, en hoewel zij nu het stokje hebben doorgegeven aan het nieuwe bestuur, staan ze altijd klaar om te helpen en te adviseren op de achtergrond.
Ons team

De Internationale Keramiekmarkt Swalmen wordt georganiseerd door de Stichting Midden-Limburgse Keramiekmarkt, een non-profitorganisatie die bestaat uit gepassioneerde keramisten en keramiekliefhebbers.

Siem Crompvoets

Voorzitter

Jan Ramakers

Secretaris, aanspreekpunt keramisten

Sjriek Crompvoets

Penningmeester

Aafke Eggels

Aanspreekpunt vrijwilligers

Margarette Crompvoets

Beschermvrouw

Jenny van der Borgh

Communicatie

Ron Evers

Raad, daad en ervaring


Neem contact met ons op

Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Addres

Bosstraat 116, 6071 PZ Swalmen